среда 21 нов 2018
Штампа

ДЕЛЕГАЦИЈА КОМОРЕ НА СВЕЧАНОМ ОТВАРАЊУ САЈМА ЛОВА У БУДИМПЕШТИ

 

На позив Ловачке коморе Мађарске, делегација ЛКС присуствовала је свечаном отварању сајма лова ФеХоВа у Будимпешти. Поред делегације из Србије свечаности су присуствовали и националне ловачке делегације из земаља окружења и централне Европе док је међу њима посебно место припало делегацији из Словачке као специјалном госту сајма 2017. године.

О тренутном стању ловства у Мађарској и будућим плановима говорили су заменик председника Владе Мађарске Жолт Шемјан и министар пољопривреде Шандор Фазекаш. Делегацију словачке предводио је Тибор Лебоцки председник Ловачке коморе Словачке након кога је говорио председник CIC-a Џорџ Аман, који је већи део свог излагања посветио проблемима ловачких организација и потреби њиховог заједничког деловања у циљу унапређења ловства.

 

Након свечаног отварања сајма одржани су састанци делегација три Коморе, на којима је Мађарску комору представљао председник др Јамбор Ласло, а Словачку председник коморе Тибор Лебоцки, где је било речи о успостављању конкретне сарадње на унапређењу ловства између три националне организације ловних радника. На састанку са председником Ловачке коморе Мађарске разговарало се и о њиховом предлогу споразума о будућој сарадњи.

Погледајте видео снимак овде.

посетиоци

Ко је на мрежи: 14 гостију и нема пријављених чланова

ТЕМЕ, АНАЛИЗЕ...